HTML

Jó neked?

2012.02.11. 07:54 atesz

1. Miért?

Hírfogyasztóként, a világunk dolgai iránt érdeklődőként gyakran merengek az (ebben a kontextusban érték-semleges) önzés természetén, közösségre gyakorolt hatásán. Vajon mi motiválja az egyént, amikor a közösség érdekeit figyelembe véve, avagy azzal ellentétben cselekszik? Megfogalmazhatóak-e általános érvényű morális kapaszkodók, amelyek megteremtik a harmóniát az egyéniség és a közösség között? Abból a feltevésből indulok ki, hogy minden cselekedünk értelmezhető közösségi szinten. Akár mintául szolgál mások számára, akár a saját értékrendszerünket erősíti, vagy éppen gyengíti. Hogy egy klasszikussal illusztráljam a fentieket: elvárhatja el a közösség a tagjaitól a tisztességes adófizetést, ha a befizetett adót a közösség azzal megbízott tagjai nem tisztességesen költik el? Arra törekszem, hogy a felvetett kérdésekre józan, tisztességes, de természetesen minden körülmények között vitatható választ adjak.

A blog létrejötte egy laikus kíváncsiságát jelzi, és azt az igényt, hogy "egyénisége" időnként megmérettessen a közösségben. Értelmes, érdekes és tanulságos vitákra számítok annak érdekében, hogy egyéniségünk, így közösségünk is pallérozódjon.

Atesz

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kegy.blog.hu/api/trackback/id/tr164092330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása